El club fa història amb l’ascens de l’equip masculí a la Primera Divisió

Els xics es van classificar en el campionat de clubs disputat diumenge a Valladolid. Les xiques van quedar terceres en la mateixa competició a Sòria, però continuaran en Segona Divisió. El CA Safor i l’Elche Decatlón seran els dos únics clubs valencians presents en la lliga de Primera Divisió masculina la temporada vinent, formada per 16 equips. David Melo: ‘Hem pujat a la divisió de plata gairebé sense fitxatges de fora, amb atletes de la comarca formats a casa, cosa que té més mèrit’.
Baix, els atletes del CA Safor i entrenadors concentrats a l’hotel, a Valladolid, i dalt, celebrant l’ascens.

 

El Club d’Atletisme Safor Delikia Sport va aconseguir un històric ascens a la Primera Divisió (divisió de plata) de l’atletisme espanyol amb el seu equip masculí en la Final A del Campionat de Clubs de Segona Divisió disputat diumenge passat a Valladolid. Les xiques, que van disputar la mateixa competició, però a Sòria, també a Castella i Lleó, van quedar terceres i continuaran en Segona la pròxima temporada, donat que només pujaven els dos primers classificats.

 

Respecte dels xics, que s’estrenaven en una fase d’ascens, el director esportiu del club, David Melo, va valorar que hagen pujat a la divisió de plata “gairebé sense fitxatges de fora, amb atletes formats a l’escola del club i en definitiva amb esportistes de la ciutat de Gandia i de la comarca, cosa que té més mèrit», i va recordar que a principis dels anys 90 el CA Safor, “en una altra època daurada del club va intentar l’ascens amb molts fitxatges i molt d’esforç, però finalment no es va aconseguir”.

 

Per això, un dels més emocionats amb este èxit va ser el veterà entrenador Pepe Clavier, qui va acompanyar a l’expedició gandiana, i va estar en aquella cita de fa quasi 30 anys. Com la resta d’entrenadors, Clavier estigué molt pendent del desenvolupament de totes les proves durant tres hores i mitja d’infart. D’altra banda, en el viatge de tornada, l’autobús del CA Safor, que havia partit de Valladolid, va recollir a les xiques al seu pas per Sòria, moment en què els xics les van ovacionar amb un fort aplaudiment mentre estes pujaven al vehicle, fent gala d’un gran companyerisme i esperit d’equip.

 

 

En la Primera Divisió el sistema de competició, almenys fins ara, és de dos quadrangulars per equips i un octogonal final que se celebren habitualment en els mesos d’abril, maig i juny. En la propera temporada els dos únics clubs valencians que estaran en la lliga masculina de Primera, formada per 16 conjunts, seran el CA Safor i Elche Decatlón. La resta d’equips que la integraran són els següents: C.A.Valladolid, Atletismo Alcorcón, l’extremeny Capex, Cornellà, Bahía de Algeciras, el bilbaí Súper Amara BAT, UCAM-Cartagena, Universidad de Oviedo, RC Celta de Vigo, At. San Sebastián, Hinaco Monzón, Lleida UA i CEA Tenerife 1984.

 

D’altra banda, els atletes de clubs filials també van tindre un paper destacat en esta gesta, com els tres llançadors del Garbí, Marc Mestre (disc), Rubén Mayor (pes) i Daniel Mayor (martell), que van aportar 24 punts a l’equip ‘groguet’, imposant-se en les seues respectives proves. També van col·laborar els atletes Pablo Dress i Francisco Sospedra, del CA Els Sitges, de Burjassot.

 

Entrant en detalls, van ser primers en les seues proves Iván Duarte en llargada, Daniel Major (martell), Rubén Major (pes) i Marc Mestre en disc. Van quedar segons Jesús Gomar en els 3.000 m.l., Pablo Dress en els 400 m.t., i l’equip de 4×400 m.l. format per Alejandro Martínez, Fran Vilches, Bernat Pérez i Siro Piña. Van ser tercers Fran Vilches en els 800 m.l, Siro Pinya en els 1.500 m.l., Yago de la Fuente en triple salt, Alioune Ndiaye en javelina i Francisco Sospedra en els 5.000 metres marxa.

 

Van completar l’equip Bernat Pérez (100 ml), Alejandro Martínez (200 ml), Josuer Armando Rosero (400 ml), Javier Polo (3.000 m.obst.), Andreu Jiménez (110 m.t.), Damián García (perxa), i Raúl Bellón, en alçada. L’equip 4×100 (Iván Martínez, Damián García, Ausiàs Roch i Andreu Jiménez) va ser desqualificat per no lliurar el testimoni a la zona reglamentària. Com a reserves també van acudir el velocista Trinitario Pons i el migfondista Abdelhafid Said. Van acompanyar a l’expedició els entrenadors Eduardo Gómez, Pepe Clavier, Andrés Denia, Ivan Martinez i Miguel Ángel Soler.

 

Les xiques que van competir en la fase d’ascens a Sòria.

 

Quant a l’equip femení, tot i que pujar al podi a Sòria no va suposar l’ascens i era el seu quart intent consecutiu, la progressió és important, ja que el primer i segon any van quedar huitenes, l’any passat van ser setenes i esta vegada han estat terceres, acaronant l’anhelat ascens. L’equip va acusar alguna baixa important, com la corredora de tanques Mar Rodríguez per lesió. “Van fer una molt bona competició i se les va vore competir de manera més madura que en les anteriors cites, tot i que seguim comptant amb atletes molt joves, encara en categories cadet i juvenil”, apunta David Melo.

 

En les proves va ser primera Pilar Vázquez en els 3.000 metres obstacles, Mar Morant en disc, Ángela Casanova en els 5 km marxa i Aina Olaso en javelina. Va ser segona María José Casinos en els 3.000 m.l i quedaren terceres Sofia Rchi en alçada, Claudia Martínez en llargada i Leire Garmendia en pes.

 

Van completar l’equip Amanda Latorre (100 ml), Marta Morell (200 ml), Manuela Blasco (400 ml), Pilar Rubio (800 ml), Marian Ruiz (1.500 ml), Cristina Segura (100 mv), Mar Giner (400 m.t.), Aitana Ferrairó (triple salt), Maria Pérez (perxa) i Cristel Gregori, en martell. L’equip de relleus 4×100 va estar format per Carla Pons, Amanda Latorre, Maria Evangelista i Marta Morell, i el 4×400 per Manuela Blasco, Sofia Rchi, Pilar Rubio i Andrea Escrihuela. Va ser atleta reserva Ana Muñoz. Acompanyaren a l’expedició a Sòria els entrenadors David Melo, Pau Roig, Samuel Mascarell, Juanvi Escolano, Odei López, Miquel Castillo, Yolanda Belda i Andreu Bertomeu.

 

Rècords de club
En tots dos campionats els atletes van rendir al màxim, fins al punt que es van recollir alguns rècords de club. És el cas dels equips de relleus 4×400 m.l., tant xiques com xics; els xics segons amb 3:20.99, i les xiques amb 4:07.57. Uns altres rècords de club van ser el d’Andreu Jiménez en els 100 metres tanques (16.17) i Sofia Rchi en salt d’alçada, amb 1,63 metres.