El club tanca la temporada a l’aire lliure amb 26 atletes en campionats d’Espanya i cinc medalles nacionals

Tant l'equip masculí com el femení van mantindre la plaça a la Primera Divisió del Campionat d'Espanya de Clubs. Belén Sospedra, valor en alça després de la participació en els absoluts de pista coberta ia l'aire lliure. En triatló van despuntar Xavi Cabanilles i Marina Camps i, en l'àmbit més popular, María Boscà, Ino Moreno i David Ferrairó.
Belén Sospedra en l’absolut a l’aire lliure de Nerja.

 

El Club d’Atletisme Safor Teika va tancar la temporada a l’aire lliure, del març al juliol, amb 26 participacions d’atletes en diferents campionats d’Espanya. D’ells, set ‘groguets’ van quedar en llocs de finalistes. Hi hagué cinc medalles en els nacionals. Són les de Víctor Faus, que va ser plata en disc al Sub23 (Promesa) de Santander; Silvia García-Gasulla, plata en perxa al Sub16 (Cadet) a Avilés; Belén Sospedra, plata als 100 m.v., i Irene González, bronze en pes, totes dues al Sub20 (Junior) de Torrent. A més, en categoria màster, Manuel Pala es va proclamar campió d’Espanya, en categoria grups d’edat M55, en els 100 metres tanques a Arona (Tenerife).

 

Una de les millors atletes ha estat, sens dubte, la jove Belén Sospedra. Amb només 17 anys va participar en els dos campionats d’Espanya absoluts, pista coberta i aire lliure (Nerja), en 100 metres tanques a l’aire lliure, i en els 60 m.t. baix sostre. A això cal afegir nombroses medalles aconseguides en campionats provincials i autonòmics, on el club va estar representat en totes i cadascuna de les categories.

 

Xics a Gandia en la final de la lliga de clubs, al juny.
Xiques a La Nucia a la final de la lliga de clubs, al juny.

 

Per equips, i seguint amb el grup de tecnificació, cal destacar que tant l’equip masculí com el femení van mantindre la plaça en la Primera Divisió del Campionat d’Espanya de Clubs. Els xics ho fan per segon any consecutiu, i les xiques, que debutaven en la categoria en esta campanya, van acabar en un meritori sisé lloc en la classificació general. La final masculina es va disputar a Gandia i la femenina a La Nucia.

 

Rècords de club
D’altra banda, hi ha diversos atletes que este 2022 han batut rècords absoluts del club. Es tracta de Sergio Argul (en 1.500 m.l. i 3.000 m.l.), Francisco Sospedra (5.000 metres marxa), Víctor Faus (disc) i l’equip femení de rellevistes 4×100, format per Carla Pons, Binta Kelle, Elena Cruceta Estrebou.

 

El director esportiu del club, David Melo, considera que ha estat una gran temporada, “tot i que a nivell logístic ha estat una mica més complicat gestionar dos equips a nivell nacional”. Melo recorda que el Playas de Castelló i el CA Safor Teika són els únics clubs de la Comunitat Valenciana que tenen els dos equips, de xics i xiques, en lliga nacional, si bé en el cas del Playas en la Divisió d’Honor, ja que la majoria només en tenen a un.

 

David Melo afegeix a este balanç que el club tornarà a tindre, vint anys després, un atleta internacional. És el cas d’Irene González, que competirà el proper 13 d’agost en una trobada a Munic amb la selecció espanyola. L’escola d’atletisme va tindre el curs passat més de 900 inscrits, la xifra més gran fins ara, superant xifres anteriors a la pandèmia.

 

Pel que fa al triatló, hi hagué podis autonòmics en totes les categories menors. Cal destacar els èxits de Xavi Cabanilles, que va ser en la seua categoria, cadet, tercer autonòmic, bronze en el Campionat d’Espanya per Autonomies amb la selecció valenciana, i quart en triatló-cross i tercer en duatló-cross en els nacionals d’Almazán ( Sòria). També de Marina Camps, que ha estat campiona autonòmica juvenil, i quarta d’Espanya en aquatló.

 

Alguns membres de l’escola de triatló amb el tècnic Carlos Ferrando.
Triatletes del club en Alcalá del Júcar (Albacete).

 

El coordinador de l’escola de triatló, Carlos Ferrando, apunta que la base “creix ràpid, però va amb passos sòlids”, i opina que el més important és “que els esportistes sumen entre tots i facen pinya”. L’objectiu per a la temporada que ve és lluitar per a estar presents en campionats d’Espanya.

 

En l’àmbit més popular, el combinat ‘groguet’ masculí va guanyar el duatló per equips, i les xiques van ser segones en la Lliga de Promoció. Ino Moreno i David Ferrairó es van proclamar campions autonòmics en mitja distància a Alacant, cadascun en les seues categories. Maria Boscà va pujar a nombrosos podis, i un any més va haver-hi participacions grupals en clàssics com el triatló d’Alcalá del Júcar.

 

Finalment, cal recordar que l’escola d’atletisme i triatló manté obert a través de la web del club el període de preinscripció per al pròxim curs, que començarà a mitjans de setembre.

Traducir