Karem Faus aconsegueix un històric podi en el triatló Olímpic de València

El passat cap de setmana es celebrava el València Triatló , prova que té com a centre neuràlgic la Marina Reial Joan Carles I del port de València i que enguany superava els 3400 inscrits entre totes les modalitats ( Triatló de la Dona , SuperSprint , Esprint i Olímpic )
karem2Dissabte es celebraven les competicions menors ( Triatló de la dona i supersprint ) en les que s’iniciaven en el món del triatló la major part dels participants i el triatló esprint .
El plat fort del València Triatló venia el diumenge amb la celebració del triatló Olímpic , on 1700 triatletes , agrupats en diferents tandes es llançaven a l’aigua de la dàrsena interior del port de València per afrontar els 1500 metres que componen el sector de natació, per a posteriorment pujar a la bicicleta i recórrer els 40 quilòmetres pel circuit urbà de Fórmula 1 i finalment afrontar els 10 quilòmetres de cursa a peu per un circuit al voltant de les bases dels equips de la Copa Amèrica .

Per part del Safor Delikia 8 triatletes prenien l’ eixida en aquest triatló olímpic : En xics José Gómez que aconseguia la posició 49 sent a més el sisè Veterà 1, Anatoliy Gryshchenko ( 80 ) , Valentín Moncho ( 104 ) , Vicent Caudeli ( 123 ) , Luis Suñer ( 200 ) , Ramon Reig ( 527 ) i Ferran Estruch ( lesionat) .
En xiques , l’única integrant del Safor Delikia , Karem Faus , afrontava el seu primer triatló sobre distància olímpica ( el doble que els habituals triatlons sprint ) . Després d’un excel · lent sector de natació en què eixia segona de l’aigua , havia d’afrontar els 40 quilòmetres de ciclisme i posteriorment els 10 de cursa a peu , Karem va mantenir la segona posició fins ben avançat el sector a peu , en el qual l’ex – atleta professional Marta Fernández de Castro , l’aconseguia superar. Sent finalment tercera i segona espanyola a meta , ja que la prova havia estat dominada per la triatleta britànica Claire Vallanc
e

Traducir