Tercera plaça tant en xiques com en xics en la primera jornada del Campionat d’Espanya de Clubs

Els xics van competir a Gandia i les xiques a Sagunt, en les respectives trobades quadrangulars. A la pista de Gandia el CA Safor Teika es va imposar al CA Gandia Alpesa en l'històric ‘derbi’ local.
Equip masculí a Gandia, amb els seus entrenadors.

 

El Club d’Atletisme Safor Teika va disputar dissabte passat, amb els seus equips masculí i femení, la primera jornada del Campionat d’Espanya de Clubs a l’Aire Lliure en Primera Divisió, la categoria de plata de l’atletisme espanyol. Els xics van competir a Gandia i les xiques a Sagunt. Van ser dues trobades quadrangulars a dos atletes per prova. Tots dos pujaren al podi com a tercers.

 

En categoria masculina (Lliga Joma) va ser primer l’Hospitalet Atletisme, segon el CA Elche Decatlon, tercer el CA Safor Teika i quart el CA Gandia Alpesa. El director esportiu del club, David Melo, comenta que arrossegaven nombroses baixes per a esta jornada, i hi va haver alguns errors greus, com que algun atleta arribara tard a la càmera de cridades, i no poder competir, sense aconseguir cap punt en la prova, “però els qui hi van estar ho van donar tot per l’equip”.

 

A més, van superar al CA Gandia Alpesa en l’històric “derbi” local, encara que va regnar l’esportivitat i al final fins i tot ‘groguets’ i blaus es van fer una fotografia junts. Però este resultat suposa començar la lliga nacional pitjor de l’esperat, ja que l’objectiu era ser segons. A la propera jornada hauran de ser primers o segons del quadrangular per assegurar-ne la permanència.

 

En categoria femenina (Lliga Iberdrola), va ser primer Juventud Atlética de Elche, segon l’Aldahra Lleida UA, tercer el CA Safor Teika i quart el CA Silla. Les xiques debutaven en esta competició i a més hagueren de desafiar la pluja que va descarregar aquella vesprada, però en general van rendir per sobre del que s’esperava, estant molt a prop del Lleida, segon classificat.

 

En una valoració de l’actuació, l’entrenador Pau Roig assenyala que hi hagué moltes marques personals, “i és una llàstima que dues hores després va començar a ploure molt, i no van poder millorar registres ja que la pista i els cercles de llançaments estaven molt banyats. A la propera jornada cal lluitar per a ser segones”.

 

La propera jornada d’este campionat serà el 14 o el 15 de maig en unes seus encara per determinar. Les xiques s’enfrontaran a l’Sprint de Madrid, Oviedo Atletismo i Hinaco Monzón. Els xics es mesuraran a l’Alcorcón, Universitat d’Oviedo i al Tenerife.

 

Abans, però, este cap de setmana arribarà a Gandia el Campionat Autonòmic Absolut de Clubs, on el Safor presentarà novament tant equip masculí com femení. Esta competició servirà de test per als atletes que no van competir a la lliga nacional i per a aclarir dubtes de cara a l’equip que competirà en la segona jornada de la mateixa.

 

Resultats
Respecte dels xics del Safor, a Gandia, van quedar primers a les seues proves Sergio Argul (3.000 m.l.), Iván Duarte (llargada), Yago de la Fuente (triple salt) i Víctor Faus, en pes i en disc. Faus va ser rècord absolut del club en disc amb 48.80 m. Van ser segons Francisco Sospedra (5.000 m. marxa) i Rubén Mayor, en pes; l’equip de relleus 4×100 m., format per Víctor Leca, Tario Pons, Ausiàs Roch i Álvaro Reolid; i els rellevistes 4×400 m., que van ser Alejandro Martínez, Sebastiano Gavasso, Louis Dieumegard i Jorge Boscà. Van quedar tercers Jorge Boscà (400 m.l.), Raúl Bellón, en alçada.

 

També van participar: Bernat Pérez (100 m.l. i 200 m.l.), Daniel Aranda (100 m.l.), Ausiàs Roch (200 m.l.), Alejandro Martínez (400 m.l.), Guillem Tapia i Pablo Hernández (800 m.l.), Marc González (1.500 m.l.), Carlos Ferrando (3.000 m.l.), Mario Rico i Víctor Leca (110 m.t.), Louis Dieumegard i Jorge Costa (400 m.t.), Javier Polo i Abdelhafid Said (3.000 m.obst.), Vicente José Gimeno (alçada), Víctor Moratalla i Sergio Palomino (perxa), Daniel Aranda (llargada), Andreu Almenar (triple salt), Rubén Mayor (disc), Arturo Climent i Alejandro Martínez (martell), Antonio Montalva i Borja Climent (javelina), i Antonio Ferrer als 5.000 metres marxa.

 

Equip femení a Sagunt.

 

Pel que fa a les xiques del Safor, a Sagunt, van quedar primeres Elena Cruceta (100 m.l.), Belén Sospedra (100 m.t., amb 14.31, rècord absolut del club), Pilar Vázquez (3.000 m.obst.), Aina Olaso (javelina), i l’equip de relleus 4×100 m., format per Carla Pons, Iris Soler, Maria Evangelista i Elena Cruceta, que a més batien el record del club absolut amb un registre de 48.5. Van ser segones Sofia Rchi (alçada) i Aitana Ferrairó, en triple salt. Van quedar terceres Camila Estrebou (100 m.l.), Neus Sansaloni (800 m.l.), Marian Ruiz (1.500 m.l.), Cristina Segura (alçada), Irene Escrivà (perxa), i Irene González, en pes.

 

També van participar Andrea Calabria, Almudena de Quero i Silvia García-Gasulla (100 m.l. extra), Iris Soler i Carla Pons (200 m.l.), Mónica Pascual i Alexia Pedrós (400 m.l.), Silvia Sanz (800 m.l.), Ana Borràs (1.500 m.l.), María José Casinos i Carla Breco (3.000 m.l.), Elena Martínez (100 m.t.), Aitana Moscardó i Iris Estruch (400 m.v.), Lucía Botija (3.000 m.obst.), María Pérez (perxa) Laura Sanchis i Nayara Vila (llargada), Claudia Martínez (triple salt), Joana Escrivà (pes), Irene González i Marta Alonso (disc), Mar Olvera i Andreea Draghici (martell), Alejandra Álvarez (javelina), María Muñoz i Ángela Casanova (5.000 m marxa), i l’equip de relleus 4×400 m., format per Maria Martínez, Neus Sansaloni, Belén Sospedra i Mónica Pascual.

 

El Safor vol agrair als clubs filials que han aportat alguns atletes a tots dos equips per a esta competició; el CA Els Sitges (Burjassot), CC Garbí (Gandia), CA La Rabosa (Alzira), CA Guadassuar, CA Puçol, CA Xàtiva i CA La Valldigna.

Traducir