Anna Avargues: ‘És molt fàcil començar des de zero en l’escola d’adults del Safor, jo no practicava cap esport’

Anna Avargues forma part del conegut com “grup d’adults” del club. El Safor va impulsar estos entrenaments en la pista d’atletisme de Gandia fa uns anys en vore que molts pares esperaven en la grada mentre els seus fills matriculats en l’escola d’atletisme s’exercitaven. Però a partir d’ahí les sessions han cobrat vida pròpia. En esta entrevista explica la seua experiència. Odontòloga de professió i resident a Bellreguard, és casada amb Juan Prats. Tenen dos fills, Àlex i Joan, bessons, de 12 anys. Els xiquets entraren a l’escola fa huit anys i ja competeixen en categoria infantil.
Anna Avargues en la pista d’atletisme de Gandia.

 

¿Com va entrar en el club?
-Primer vaig apuntar als meus fills a l’escola d’atletisme, quan tenien 4 anys, i ha sigut gràcies a ells que després em vaig enganxar jo a l’escola d’adults. Els esperava en la grada de la pista però quan va començar a fer fred vaig pensar, he de moure’m, així no puc estar tot el curs, i així va ser. D’això ja fa huit anys. I abans no practicava cap esport. És molt fàcil començar des de zero.

 

¿Com és la seua dinàmica dins del grup d’entrenament?
-Entrene tres dies a la setmana, coincidint amb les sessions dels meus fills. Encara estan triant alguna especialitat, però en principi Àlex fa tanques i velocitat, i Joan triple salt. Jo he passat per molts entrenadors, actualment em porta Xelo Mas. S’ha generat un grup molt sa, d’amistat i comboi. La gent es pensa que sols estem correns però no, fem diversos exercicis. Comencem al setembre i acabem en maig, més o menys com el curs escolar.

 

¿Ha fet algunes curses populars?
-Sí, edicions de la Cursa de la Dona, i mitges maratons; a València, Santa Pola, i tres edicions de Gandia. Al final entres en la “roda”, perquè enganxa. No obstant, amb l’entrenament que fem en el grup d’adults trobe que és suficient per a estar en forma, a més, s’ha de conciliar amb la vida familiar i laboral. Però tot és qüestió d’organitzar-se.

 

Comenta que té dos fills bessons en l’escola i a més competint. ¿Estan a gust en el club?
-Sí, afortunadament van superar la temptació del futbol, i els agrada més l’atletisme. Els motiva vore que els seus pares fan el mateix tipus d’esport. A més, és l’esport més barat que hi ha, tant en matrícula com en l’equipació que necessiten. I el club facilita molt les coses, està molt ben organitzat, et regala la samarreta d’entrenament, tenen algun detall més…

 

¿Suposa un sacrifici portar als fills als caps de setmana als campionats?
-La veritat és que no, perquè portar-los és un premi per a ells i els anima a continuar competint. I a diferència del futbol o dels esports d’equip, no han de competir tots els caps de setmana, sinó com a molt un o dos al mes. A més, cada xiquet competeix en una prova, i ha d’estar una hora abans, però quan l’acaba ja pot marxar sense esperar-se a la fi del campionat. No hi ha cap rivalitat, este esport es súper-sa, i els pares som súper-amics. / Josep Camacho. 

Traducir