Doble victòria en el Campionat Provincial Absolut de Clubs

El club ‘groguet’ aconsegueix per primera vegada una victòria conjunta dels dos equips, xics i xiques, en este campionat. La competició es va disputar diumenge passat a Gandia. Andrea Abad va ser segona en la categoria absoluta femenina en el Cross de Vila-real.
Alguns atletes dels dos equips en acabar el campionat.

 

El Club d’Atletisme Safor Teika va guanyar amb els dos equips, el femení i el masculí, el Campionat Provincial Absolut de Clubs en Pista Coberta, celebrat diumenge a la pista Toni Herreros de Gandia. El podi masculí i el femení el van completar el València Club d’Atletisme, que va ser segon, i el CA Torrent, tercer, fent també doblets. El campionat forma part de la temporada d’hivern, però es va haver de celebrar a l’aire lliure perquè continuen les obres de remodelació del pavelló cobert Lluís Puig de València.

Era la primera vegada que, en este campionat, tots dos equips del Safor pujaven al més alt del podi de forma conjunta. Sí que s’havia aconseguit la victòria amb els xics, de fet esta era la quarta consecutiva per a ells, i les xiques havien pujat al podi, però no la de tots dos al mateix temps. Va ser a més la primera vegada que l’equip femení va guanyar en un provincial absolut al València CA.

 

Sergio Palomino i Alexia Pedrós, capitans dels dos equips, amb els trofeus.

Cal destacar dues marques, que són rècord absolut del club; una de Laura Castillo, atleta recentment incorporada procedent del Silla, que va córrer els 200 metres llisos en 24.64 segons, batent un rècord de 1997; i una altra la del relleu femení 4×400, amb 4:01.91.

 

Respecte de l’equip masculí, van ser primers en les seues proves Xavi Cabanilles (3.000 m.l.), Raúl Bellón (alçada) i Rubén Mayor en pes. Van quedar segons Adrián Paños (400 m.l.), Sergio Palomino (perxa), David Fernández (llargada) i Andreu Almenar en triple salt. Va ser tercer Remi Pichon en els 200 m.l.

 

També hi van participar Eneko Cernuda (60 m.l.), Laertes Peña (60 m.l.), Jordi López (60 m.l.), Borja Ortiz (200 m.l.), Louis Dieumegard (400 m.l.), Luis Simón Alarcón (800 m.l.), Marc Carbonell (800 m.l.), Óscar Martínez (1.500 m.l.), Joel Camarena (3.000 m.l.), Daniel Aranda (60 m.t.), i l’equip de rellevistes 4×400, format per Jordi López, Eneko Cernuda, Luis Simón Alarcon i Louis Dieumegard.

 

Entre el combinat femení, van guanyar les seues proves Laura Castillo (200 m.l.), Andrea Tirado en pes, i l’equip de rellevistes 4×400, format per Iris Estruch, Nayade Luján, Alexia Pedrós i Camilla Pagani. Quedaren segones Camila Estrebou (60 m.l.), Nayade Luján (400 m.l.) i Ariadna Gil en perxa. Van ser terceres Iris Soler (400 m.l.), Paula Campos (1.500 m.l.), Elena Martínez (60 m.t.) i Valeria Ferrer en alçada.

 

També participaren Binta Kelle Watt (60 m.l.), Marina Ming (60 m.l.), Aitana Moreno (60 m.l.), Camil·la Rodríguez (200 m.l.), Lisaura Aguilera (400 m.l.), Júlia Estruch (800 m.l.), Andrea Tirado
(1.500 m.l.), Daniela García (3.000 m.l.), Almudena de Quero (60 m.t.), Nikole dos Santos (llargada) i Nayara Vila en triple salt.

La propera competició per equips serà dissabte, 21 de gener, amb l’autonòmic de clubs al Lluís Puig.

 

Cross de Vila-real
D’altra banda, diumenge es va celebrar el Cross del Vila-real, puntuable per al Campionat Autonòmic de Camp a Través 2023. Andrea Abad va ser segona en la categoria absoluta, i el Safor va aconseguir cinc podis més en altres categories: Àngels Ferrando (segona en Sub14), Lluna Villar (primera en Sub16), Jacobo Ramírez (primer en Sub16), Neus Sansaloni (primera en Sub 20) i Carla Breco, que va ser primera en Sub23.

 

Andrea Abad a Vila-real.

Traducir