El club tanca la temporada d’hivern amb huit places de finalista en campionats d’Espanya

Arribaren a les finals Silvia García-Gasulla (perxa), Yago de la Fuente (triple salt), Camila Estrebou (60 ml), Jordi Miret (alçada), Belén Sospedra (60 m.t.), i Rubén Mayor, Irene González i Víctor Faus, estos últims en pes. • Per equips, en l'autonòmic absolut els xics van ser subcampions i les xiques, quartes. Belén Sospedra va ser la representant del club en el Campionat d’Espanya Absolut, en els 60 m.t.
Xiques amb els seus entrenadors en el nacional Sub20 a Antequera.

 

El Club d’Atletisme Safor Teika va tancar la temporada en pista coberta amb la participació dels seus atletes en campionats d’Espanya en totes les categories. Hi hagué 22 atletes als campionats nacionals, huit més que el 2021, i es van aconseguir huit places de finalista. Van destacar els dos quarts llocs de Silvia García-Gasulla (Sub16, Cadet) en perxa a Sabadell, i el de Yago de la Fuente (Sub23, Promesa) en triple salt a Salamanca.

Van ser setens d’Espanya a les seues respectives categories Camila Estrebou (Sub16, Cadet) en 60 m.l. a Sabadell; Jordi Miret (Sub18, Juvenil) en alçada a València; Belén Sospedra (Sub20, Junior) en els 60 metres tanques a Antequera; i Rubén Mayor (Sub23, Promesa) en pes a Salamanca. Van quedar huitens Irene González (Sub20, Junior) en pes a Antequera i Víctor Faus (Sub23, Promesa), també en pes, a Salamanca.

 

Este any només hi ha hagut una participació al Campionat d’Espanya Absolut, la de Belén Sospedra, que va quedar cinquena en la final dels 60 m.t., a Ourense.

 

Els xics en l’autonòmic de clubs a València.

 

Pel que fa a la marxa en ruta cal destacar el resultat de José Marín (Sub16, Cadet), que va aconseguir la 12a posició en els 5 km marxa en el campionat de Lepe; i en camp a través de Xavi Cabanilles (Sub16, Cadet), que va ser onzè al nacional de Getafe, i l’equip femení, que va ser tercer a l’autonòmic disputat el novembre del 2021.

 

En competicions per equips, en l’autonòmic absolut de València l’equip masculí va ser subcampió, el millor resultat dels xics fins a la data, mentre que les xiques foren quartes. En el provincial absolut, disputat a Torrent, els xics van ser campions, per tercer any consecutiu, i les xiques, terceres.

 

A més, cal ressaltar que les xiques es van classificar per primera vegada per al nacional per equips Sub20 (Junior), que es va disputar al desembre a Antequera, i on van quedar setenes.

 

Xiques i xics en el provincial absolut de clubs, a Torrent.

 

En una valoració d’esta temporada, el director esportiu del club, David Melo, va assenyalar que “tot i no haver tingut medalles, estem contents per l’evolució de l’escola, per la xifra més gran de mínimes nacionals aconseguides, i per continuar tenint representació en un nacional absolut”. De cara a la temporada d’estiu el principal repte és mantenir-se en la lliga de clubs en Primera Divisió, on competiran els xics i les xiques.

 

La temporada a l’aire lliure comença este mateix cap de setmana amb l’autonòmic de clubs Sub20 (Junior), dissabte a Castelló. A més, també hi haurà atletes ‘groguets’ al Campionat Autonòmic d’Esport Universitari, també a Castelló.

Traducir