Alberto de Oliveira queda tercer en el triple salt en el Campionat d’Espanya Individual Promesa

L’atleta, de 21 anys, no va poder penjar-se la medalla de bronze en tindre la condició d'estranger. Sergio Argul va ser sisè en la final dels 1.500 m.l., i José Giner va quedar setè en les semifinals dels 60 metres llisos. L'esdeveniment es va celebrar el passat cap de setmana a València, a l’estadi Lluís Puig.
Alberto de Oliveira en el triple salt. / Foto: MomentoDeporte.

 

Tres atletes de Club d’Atletisme Safor Teika van competir en el XXXV Campionat d’Espanya Individual Sub23 (Promesa) en Pista Coberta, que es va disputar el passat cap de setmana a l’estadi Lluís Puig de València, a porta tancada, i amb inscrits escollits per rànquing a causa de les restriccions per la pandèmia.

 

De Oliveira entrena a Alacant amb Teodoro Rodríguez. / Foto: MomentoDeporte.

 

Alberto de Oliveira va participar en llargada i triple salt. El seu millor resultat va ser en esta última prova, on va ser tercer amb una marca de 15.05 metres. No obstant això, no va poder penjar-se la medalla de bronze en no tindre encara la nacionalitat espanyola, malgrat que resideix a Mutxamel, on també s’entrena. El jove, de 21 anys, va arribar amb 9 anys des de Sant Tomé i Príncep, una república ubicada al golf de Guinea.

 

Alberto de Oliveira i José Giner amb l’entrenador de tots dos, Teodoro Rodríguez.

Tot i que ja comptava amb què no seria medallista, va celebrar igualment el resultat amb un salt mortal que va impressionar als espectadors (via ‘streaming’) i fins i tot es va tornar viral en xarxes socials. «Em va eixir així, espontani, és una cosa que vinc fent des dels 17 anys quan faig una gran marca, de fet vaig començar a destacar en salt per este costum», confessa. En la prova de llargada va quedar cinquè amb 6.94 metres.

 

De Oliveira va tornar a competir a nivell professional després de recuperar-se d’una ciàtica que el va mantindre apartat de la pista un temps. Esta és la seua segona campanya en el Safor i València ha estat la seua primera competició en esta temporada, a causa de les restriccions per l’epidèmia. L’any passat, a l’aire lliure, va competir en triple salt en el nacional Sub23, a Sevilla, on va ser finalista, i en l’absolut, a Madrid, on va quedar huitè.

 

 

 

D’altra banda, Sergio Argul va passar a la final dels 1.500 m.l. de diumenge, on va ser sisè d’Espanya amb 4:12.84. Argul va fer un gran campionat, ja que en realitat estava buscant un 3.000, però davant la falta d’esdeveniments oficials només va poder clavar-se en els 1.500. José Giner va ser setè de la seua sèrie en la semifinal dels 60 m.l amb 7.12, millorant la seua marca personal. Alberto de Oliveira i José Giner entrenen a Mutxamel amb Teodoro Rodríguez, i Sergio Argul a València amb José Antonio Redolat.

 

Sergio Argul, de groc, en els 1.500 m.l. (Foto: Javier Cloquell) i a la dreta José Giner.

Traducir