El CA Safor Teika seguirà en Primera Divisió la propera temporada amb els seus equips masculí i femení

El cap de setmana passat es disputaren les respectives finals del Campionat d’Espanya de Clubs. Dissabte a La Nucia les xiques van ser cinquenes i diumenge a Gandia els xics van quedar tercers.
Els xics diumenge a Gandia amb els entrenadors David Melo i Iván Martínez, i el president del club, Vicent Boscà. / Foto: Belén Sospedra.

 

Els dos equips de tecnificació del Club d’Atletisme Safor Teika, el masculí i el femení, seguiran en Primera Divisió, la categoria de plata de l’atletisme espanyol, la temporada que ve. El cap de setmana passat es van disputar les finals del Campionat d’Espanya de Clubs a l’Aire Lliure, a un atleta per prova; les xiques van competir dissabte a l’estadi Camilo Cano de La Nucia i els xics diumenge en la pista Toni Herreros de Gandia. Les xiques salven la categoria en la seua primera temporada en Primera Divisió, i els xics ho van lluitar dur, ja que estaven molt a prop del descens.

 

En l’octogonal d’ascens de La Nucia les xiques van ser cinquenes, per darrere del Piélagos (1r), Las Celtíberas (2n), Juventud Atlética de Elche (3r), AD Sprint (4t), i per davant de l’AD Marathon (6è), Oviedo Atletisme (7è) i CA Valladolid, octaves. Per la seua banda, a Gandia els xics van ser tercers, darrere del Bahía Algeciras (1r) i Atlético de Salamanca (2n), i per davant del Súper Amara BAT (4t), Aldahra Lleida UA (5è), CA Gandia Alpesa (6è), CEA Tenerife 1984 (7é), i Hinaco Monzón, huitè.

 

En la classificació general de la lliga, després de les tres jornades, les xiques acaben sisenes, en una taula que encapçala el Piélagos, i els xics queden en onzena posició, en tots dos casos entre un total de 16 equips en cada categoria.

 

El director esportiu del club, David Melo, va donar l’enhorabona a totes les persones que estan darrere d’este projecte; atletes, entrenadors, directius, patrocinadors i clubs filials. «No sé quant de temps durarem a este nivell, però és segur que l’any que ve tornarem a gaudir competint davant dels millors equips d’Espanya», va assenyalar. Melo va felicitar l’equip masculí del CA Gandia Alpesa, que també va aconseguir salvar la categoria.

 

Les xiques a La Nucia, el dissabte.

 

Respecte de les proves, en categoria femenina (Lliga Iberdrola) van ser primeres Belén Sospedra (100 m.t.) i Pilar Vázquez, als 3.000 metres obstacles. Va ser tercera Aina Olaso, en javelina. També participaren: Binta Kelle Watt (100 m.l.), Elena Cruceta (200 m.l.), María Martínez (400 m.l.), Mònica Pascual (800 m.l.), Neus Sansaloni (1.500 m.l.), Mara Rolli (3.000 m.l.), Lisaura Aguilera (400 m.t.), Sofia Rchi (alçada), Irene Escrivà (perxa), Laura Sanchis (llargada), Aitana Ferrairó (triple salt), Irene González (pes), Joana Escrivà (disc), Mar Olvera (martell), María Muñoz (5 km marxa), així com les rellevistes 4×400, que van ser Belén Sospedra, Alexia Pedrós, Iris Estruch i Mónica Pascual.

Va quedar quart l’equip de rellevistes 4×100, format per Carla Pons, Binta Kelle Watt, Camila Estrebou i Elena Cruceta. En els 100 m. extra van prendre l’eixida Maria Evangelista, Almudena de Quero i Carla Pons.

 

En categoria masculina (Lliga Joma) va ser primer Víctor Faus, en disc. Van quedar segons Jorge Boscà (400 m.l.), Siro Piña (1.500 m.l.), Yago de la Fuente (triple salt), Rubén Mayor (pes), Arturo Climent (martell), Antonio Montalva (javelina) i Francisco Sospedra en els 5 km marxa. Van ser tercers Sebastiano Gavasso (800 m.l.), Sergio Argul (3.000 m.l.) i Iván Duarte, en llargada.

 

També participaren Víctor Leca (110 m.t.), Louis Dieumegard (400 m.t.), Javier Polo (3.000 metres obstacles), Raúl Bellón (alçada) i Víctor Moratalla en perxa. L’equip 4×100 va estar format per David Simonyan, David Concejo, Ausiàs Roch i Bernat Pérez, i els rellevistes 4×400 foren Alejandro Martínez, Jorge Boscà, Louis Dieumegard i Sebastiano Gavasso.

 

Entrevista a David Melo en «Fem Esport», de Telesafor.

Traducir