El club va tancar la temporada hivernal amb 41 medalles en campionats autonòmics i d’Espanya

El club ‘groguet’ va estar representat en tots els campionats (provincials, autonòmics i estatals) i en totes les categories. La crisi del coronavirus va deixar en suspens dos campionats autonòmics i dos d’Espanya, el Sub16 (Cadet) i el Sub20 (Junior).
Autonòmic Sub14 (Infantil), on tant xics com xiques van ser tercers.

El Club d’Atletisme Safor Teika va tancar la passada temporada hivernal, entre l’1 de novembre i mitjans de març, fins a la declaració de l’estat d’alarma, amb 41 medalles en campionats autonòmics i estatals, de les quals 9 d’or, 15 de plata i 17 de bronze. D’este còmput s’exclouen les aconseguides en campionats provincials, les categories inferiors a la Sub16 (Cadet) i els esdeveniments de categoria màster.

 

Cal matisar que quan es va decretar el confinament per la crisi del coronavirus quedaven pendents diversos campionats autonòmics i nacionals. Amb esta excepció, el CA Safor Teika va estar representat una temporada més en pràcticament tots els campionats oficials (provincials, autonòmics i estatals), i en totes les categories, tant a nivell individual com per equips.

 

A nivell individual cal mencionar l’or en categoria absoluta de la discòbola Mar Morant en el Campionat Autonòmic de Llançaments Llargs d’Hivern, celebrat en febrer a Onil, on en total hi hagué sis medalles per als atletes ‘groguets’. En els campionats d’Espanya no es van obtindre medalles, però hi va hagué una nodrida representació d’atletes. En l’absolut, a Ourense, van quedar semifinalistes Fran Vilches, que debutava en un nacional i va córrer els 800 metres llisos, i Marian Ruiz, en els 1.500 m.l. En el Sub18 (Juvenil), a València, van competir Borja Ortega, Sofia Rchi, Nicolás Blasco, Belén Sospedra, Mónica Pascual i Claudia Martínez. En el Sub23 (Promesa), a Salamanca, participaren Fran Vilches, Javier Polo, Sergio Argul, Alberto de Oliveira i Rubén Mayor. A més, en febrer a Castelló hi hagué un Campionat d’Espanya d’Hivern de Llançaments Llargs Menors, on quedaren finalistes Aina Olaso, Nerea Almiñana i Alejandra Álvarez.

 

Participants en el nacional Sub23 (Promesa) a Salamanca amb l’entrenador Andrés Dénia.

 

La nòmina hauria augmentat d’haver-se celebrat els campionats pendents abans de l’estat d’alarma, com ara els autonòmics individuals en categoria Sub16 (Cadet) i Sub14 (Infantil), i els d’Espanya Sub20 (Junior) i Sub16 (Cadet). En el nacional Sub20 (Junior), previst per als dies 14 i 15 de març a Sabadell, anaven a participar Jorge Boscà (400 m.l.), Maria Pérez (perxa), Mario Rico (60 m.t.) i Yago de la Fuente, en triple salt; i per al Sub16 (Cadet), marcat en el calendari per als dies 21 i 22 de març a Madrid, tenien plaça Jordi Miret (alçada), Binta Kelle, Bárbara Herrerías, Laura Pons (60 m.l.), Andreu Almenar (triple salt) i Irene Escrivà, en perxa.

 

Autonòmic Sub20 per Clubs a València.

 

A nivell autonòmic, la cita més important per a l’atletisme valencià va ser l’absolut individual, al febrer en l’estadi Lluís Puig de València, on es van aconseguir quatre medalles. Per equips, cal destacar la Final A del Campionat Autonòmic Absolut per Clubs, celebrada al gener a València, on les xiques van ser terceres i els xics quarts, i l’autonòmic Sub14 (Infantil), al febrer, on per primera vegada en la història del club els dos equips, xics i xiques, van pujar a podi amb una tercera plaça. L’equip femení Sub16 (Cadet) va aconseguir una setena plaça en el Campionat d’Espanya de Clubs, disputat a Saragossa, i l’equip masculí Sub20 (Junior) va ser huitè d’Espanya a Antequera.

 

En proves combinades Juan Llopis va ser subcampió en heptatló i Víctor Leca es va penjar el bronze en la mateixa modalitat, en l’autonòmic absolut disputat a València al gener.

 

Equip femení absolut en el Campionat d’Espanya de Cross, a Sòria.

 

D’altra banda, en cross, a nivell individual va destacar Andrea Abad, que es va proclamar subcampiona del Circuit Autonòmic de Camp a Través en la categoria absoluta. L’any anterior havia guanyat la ronda en categoria Sub23 (Promesa). Per equips les ‘crossistes’ quedaren sucampiones autonòmiques a Castelló i es van classificar un any més per al nacional, que es va disputar a Sòria al febrer. Allà el combinat format per Neus Mas, Pilar Rubio, Andrea Abad i Marian Ruiz, va quedar en 12ª posició.

 

La marxa va tindre el seu màxim apogeu en el campionat d’Espanya, el passat mes de febrer a Torrevieja, on Yaiza Juan (Sub16) va ser tercera amb la selecció valenciana, Zaira Zafra (Sub20), va ser huitena, també amb la selecció valenciana, i Antonio Ferrer, bronze en Màster 40.

 

Pel que fa a la categoria màster, a més de l’esmentat bronze de Ferrer, en l’autonòmic individual van brillar José Miguel García, plata en els 1.500 m.l., i Andreu Morant, que es va penjar l’or en salt de llargada i la plata en els 60 m.l. Andreu Morant va arribar al nacional, on va aconseguir dues medalles, una plata en salt de llargada, i un bronze en els 60 m.l. En total els atletes màster van acabar la temporada hivernal amb 5 medalles.

 

Andreu Morant (esquerra) a Antequera.

 

El director esportiu del club, David Melo, considera que el balanç és positiu. “Fins i tot anàvem millor que en la campanya anterior, amb nombrosos atletes en campionats d’Espanya i mínimes nacionals, fins que la temporada es va vore truncada per la crisi del coronavirus”, es lamenta, i afegeix que la pista coberta també va servir per a consolidar a la categoria infantil de l’escola, “com demostra el doble podi autonòmic aconseguit”.

Traducir