Els atletes del club es retroben amb la pista

La primera tanda del grup de tecnificació va accedir dilluns a la instal·lació, reoberta per l’ajuntament després de dos mesos clausurada per la situació d’emergència sanitària. David Melo aconsella als esportistes ‘no obsessionar-se’ amb les marques, perquè encara no està clar quan es reprendran les competicions oficials: ‘El que importa ara és canviar el xip i gaudir’. Els atletes van complir amb totes les normes de seguretat, higiene i distància social dictades per les autoritats per a reduir el risc de contagi.
Cursa amb un carrer de separació.

 

Els atletes del CA Safor Teika ja han représ els entrenaments en la pista de Gandia, després que el Govern local accedira a obrir la instal·lació durant la fase 1 de la desescalada, amb les normes reglamentàries per reduir el risc de contagi per coronavirus. El primer grup de “groguets” va accedir dilluns, en una vesprada molt emotiva perquè també suposava el retrobament entre ells i els seus entrenadors després de dos mesos de confinament.

 

 

David Melo dóna la benvinguda als atletes.

 

El repartiment de la pista, consensuat entre els tres clubs d’atletisme i la Fundació Esportiva Municipal, estableix quatre torns al dia amb un màxim de 25 atletes en cadascun, per limitar l’aforament. Els “groguets”, que van complir la quota, van tindre la pista pràcticament per a ells assoles. Els esportistes tornaren però amb algunes novetats, les principals, les mesures de seguretat i higiene adoptades per la Regidoria d’Esports de cara a la “nova normalitat”. Així doncs, per a entrar calia presentar una acreditació com a esportista federat, ja que per ara la instal·lació està reservada només per a este col·lectiu.

 

A continuació, els conserges els van desinfectar les sabatilles i els van prendre la temperatura. Amb tot correcte, i sense llevar-se la mascareta obligatòria, ja podien anar cap a la pista, on l’ajuntament ha marcat amb fletxes els circuits d’entrada i d’eixida per a evitar que els usuaris es creuen.

 

Accés al recinte.

 

Una vegada dins continuaren mantenint la distància social, mínim de 2 metres, que s’ampliava a 10 metres quan estaven practicant esport. Per això, per exemple, les sèries de córrer es van fer amb un carrer de separació entre els atletes, que quedava lliure entre ells. A més, no es van compartir artefactes ni ampolles d’aigua. Les motxilles amb les que van entrar del carrer no poden estar en contacte amb la pista, de manera que durant els exercicis es van introduir en bosses de plàstic.

 

Desinfecció de sabatilles i control de la temperatura.

 

El director esportiu del club, David Melo, confia que el retorn els servisca per a retrobar-se amb la pista i treballar millor la forma física. Durant una breu xarrada per a donar-los la benvinguda, els va aconsellar que no s’obsessionaren amb les marques, perquè encara no està clar quan es reprendran els campionats. “Hem de canviar el xip, ara cal entrenar, gaudir i ja vorem quan comencem la temporada de competicions”, els va dir.

 

També entrenaren els atletes de Pau Roig i Pepe Clavier, i durant la setmana els diferents monitors aniran accedint amb els seus respectius pupils. Un missatge semblant els va traslladar Pau Roig als seus. “S’ho han de prendre amb tranquil·litat, que no s’amoïnen, perquè en cas de competir a final d’any tenim molts mesos per davant”, comenta l’entrenador, i afegeix que per a evitar la calor buscaran l’última hora del dia, ara que s’allarga la llum solar.

Traducir