Els atletes de tecnificació tornen este dilluns als entrenaments en la pista de Gandia

La reobertura de les instal·lacions esportives municipals permet al grup de tecnificació reprendre els exercicis i preparar-se davant un eventual reinici de les competicions. Esportistes i entrenadors hauran de seguir les indicacions dictades per l’ajuntament, que el club ha reforçat amb unes altres normes per a minimitzar el risc de contagi per coronavirus. El club dóna per finalitzat el curs a les escoles d’atletisme, triatló i les perifèriques, i envia un diploma d’agraïment als xiquets.
Els perxistes Sergio Palomino i Ricardo Rico entrenen a la platja de Gandia.

 

Després de dos mesos de confinament i amb les dificultats per a practicar esport que imposava l’estat d’alarma abans de la desescalada, per fi els atletes del grup de tecnificació del CA Safor Teika reprenen este dilluns els entrenaments a la pista d’atletisme de Gandia. L’ajuntament va anunciar dijous que reobrirà esta instal·lació per a les entitats esportives, i ràpidament el club ha mobilitzat a tots els seus esportistes de competició i els seus entrenadors corresponents. Tornen, però d’una manera diferent, ja que l’epidèmia del coronavirus obliga a prendre una sèrie de precaucions, entre elles la limitació de l’aforament en la pista.

 

L’accés serà amb cita prèvia i reserva. Els majors d’edat han d’omplir un consentiment individual i en el cas dels menors, hauran de signar-la els seus pares. En tractar-se d’atletes federats no han de complir les franges horàries. Tots els usuaris i esportistes s’hauran d’acreditar i realitzar els desplaçaments interns amb mascareta, encara que esta no serà necessària mentre es realitze l’entrenament. La pràctica esportiva serà individual i en tot moment s’ha de respectar la distància interpersonal de dos metres, que augmentarà a 10 mentre duren els exercicis. Al recinte no poden entrar acompanyants.

 

L’ajuntament permet quatre torns al dia amb un màxim de 25 atletes en cadascun. El club, per la seua banda, ha previst diversos grups d’entrenament reduïts i en hores diferents, matí i vesprada, al llarg de la setmana. Este mateix dilluns comencen els atletes entrenats per David Melo, Pepe Clavier i Pau Roig. A les normes generals de seguretat i desinfecció, el club ha afegit unes altres per als seus membres, com evitar entrar amb motxilles, portar cadascun la seua botella d’aigua, o no compartir artefactes.

 

Per al director esportiu del club, David Melo, este retorn suposa una injecció de moral. “Els esportistes tenien ganes de pista, hi ha bones sensacions, però sobretot el que pretenem és que els xavals es retroben amb els seus companys i els seus entrenadors». “Els qui més van a gaudir-ho -afegeix- seran els qui necessiten artefactes, com llançadors o saltadors”. I recorda que s’ha d’entrenar “extremant les mesures de seguretat”.

 

Durant este temps els atletes, seguint els consells dels seus entrenadors, no han deixat de tindre una certa activitat física, primer des de casa, cadascú com bonament ha pogut, i, a partir del 2 de maig, després de les primeres mesures de alleujament per a passejar i fer esport, a l’aire lliure. No obstant això, per a bona part d’ells, especialment els llançadors, el fet que la pista continuara tancada els suposava un greu problema.

 

 

 

Amb tot, els perxistes Ricardo Rico, Sergio Palomino i Maria Pérez se les han enginyades per a entrenar, i ho han fet en la mateixa platja de Gandia. En els darrers dies han quedat diverses vesprades per a practicar esta modalitat sobre l’arena. “Fa més vertigen, ja que no caus sobre el matalàs i has d’acabar amb els peus junts, però també ofereix una major sensació de llibertat», descriu Sergio, i afegeix que per a exercitar-se buscaven «una zona segura, buida de gent, i amb l’arena més blaneta”. L’experiència ha estat satisfactòria i no descarten tornar alguna vesprada més este estiu, encara que continuen acudint a la pista. El reinici de les competicions oficials encara no està clar. La RFEA va emetre un comunicat el passat 10 de maig on obria la porta a celebrar campionats d’Espanya entre el 15 d’agost i el 15 de novembre, si les condicions sanitàries ho permeten.

 

Escola d’atletisme i triatló
D’altra banda, pel que fa a les escoles d’atletisme, triatló i les perifèriques, el club va decidir donar-les per finalitzades fa uns dies, davant la clausura de les instal·lacions esportives municipals i la prolongació de l’estat d’alarma. Els monitors, lamentablement, no van poder acomiadar-se en persona dels xiquets, ni tampoc organitzar la tradicional festa de fi de curs. Amb tot, als pares se’ls ha fet arribar per correu electrònic un diploma personalitzat perquè l’imprimisquen, com a agraïment a l’esforç durant este curs.

 

NOTÍCIA BREU ENTRENAMENT DELS PERXISTES EN L’INFORMATIU D’ESPORTS D’À PUNT 23.05.2020. A partir del mn. 4:18. 

Traducir