Els xics queden primers i les xiques segones en el Campionat Provincial Absolut per Equips

L'esdeveniment, organitzat per l’entitat ‘grogueta’, va tindre lloc diumenge passat a la pista Toni Herreros de Gandia. El Safor va retransmetre l’esdeveniment per primera vegada en la seua història en directe per internet, a través del seu canal de Youtube, una iniciativa que va nàixer dels propis atletes.
Borja Ortega, guanyador de la prova dels 800 m.l. / Foto: Javier Cloquell.

El Club d’Atletisme Safor Teika va aconseguir la primera plaça amb el seu equip masculí i la segona amb el femení en el Campionat Provincial Absolut per Clubs, que va organitzar diumenge passat la mateixa entitat ‘grogueta’ a la pista Toni Herreros de Gandia. Les xiques quedaren empatades a punts amb el Torrent.

 

En xics el Safor va competir contra el CA Gandia, CA Torrent, CA Els Sitges, Atletisme Xàtiva, CD Metaesport, CA Silla, CA Sprint Moncada, CA La Rabosa, i el CA Poblats Marítims. En xiques també van participar el CA Torrent, CA Silla, CA Sprint Moncada, CD Metaesport, Atletisme Xàtiva, CA La Rabosa, CA Poblats Marítims i el CA Els Sitges.

 

Binta Watt, segona en els 60 m.l. / Foto: Javier Cloquell.

 

En total, més de 300 persones que es desplaçaren a Gandia, en molts casos amb acompanyants, tot i que la competició va ser a porta tancada. En el campionat es van observar totes les mesures del protocol anticovid, tant el de Servei d’Esports com el que marca la federació valenciana d’atletisme.

 

Pel que fa als xics van ser primers en les seues proves Borja Ortega (800 ml, amb 1:59.89), Juan Llopis (llargada, amb 6,25 m.), Yago de la Fuente (triple salt, amb 14,27 m.), i l’equip de relleus 4×400, compost per Alejandro Martínez, Borja Ortega, Joan Cloquell i Fran Vilches. Quedaren segons Fran Vilches (400 m.l.) i Rubén Mayor, en pes. Van ser tercers Alejandro Martínez (60 m.l.), Miguel Serrador (3.000 m.l.), Mario Rico (60 m.t.) i Vicente Gimeno, en alçada.

 

Irene Escrivà (perxa) i Yago de la Fuente, en triple salt. / Foto: J. Cloquell.

 

També participaren Ausiàs Roch i Gonzalo Llorens (60 ml), Joaquim Piqueres (200 ml), Joan Cloquell, Bernat Pérez, Trinitario Pons i Jordi Atienza (400 ml), Guillem Tapia (800 ml), Abdelhafid Said i Roberto Moratal (1.500 ml), José Miguel García (3.000 ml), Hugo Lucas (perxa) i Andreu Almenar, en triple salt.

 

En xiques quedaren primeres Pilar Vázquez (3.000 m.l., amb 10:29.58) i Irene Escrivà en perxa, amb 3,11 m. Van ser segones Binta Kelle Watt (60 m.l.), Sofia Rchi (alçada), Laura Sanchis (longitud), Aitana Ferrairó (triple salt) i Joana Escrivà, en pes. Van quedar terceres Carla Breco (1.500 m.l.), Alba Ortega (60 m.t.) i l’equip de rellevistes 4×400, format per Lisaura Aguilera, Paula Sempere, Alexia Pedrós i Neus Sansaloni.

 

També participaren Andrea Calabria, Almudena de Quero i Iris Estruch (60 ml), Camila Estrebou, Merce Vitoria, Sara Estevan i Maria Fernández (60 ml), Carla Pons i Alexia Pedrós (200 ml), Lisaura Aguilera, Iris Polo, Judit Blasco i Rosa Sánchez (400 ml), Paula Sempere i Kristina Shahnazaryan (800 ml), Soraya Camarena i Olga Moratal (3.000 ml), Isabel Lozano (perxa), Claudia Martínez (llargada) i Miriam Vercher, en triple salt.

 

Desinfecció d’aparells i instal·lacions durant el campionat. / Foto: Javier Cloquell.

 

Cal recordar que esta nova temporada està també condicionada per la crisi del coronavirus. No hi haurà mínimes nacionals, sinó que accediran als campionats d’Espanya els millors de cada prova, en funció del rànquing estatal, segons la quota que es determine per cada prova.

 

D’altra banda, i per primera vegada en la seua història, el club va retransmetre el campionat en directe per internet, a través del seu canal de Youtube, on ha quedat registrat. El club convida a tots els interessats a subscriure’s al canal, “atletismesafor”. Este diumenge està previst que es dispute la Final A del Campionat Autonòmic Absolut per Clubs en Pista Coberta, amb participació d’atletes del club, al pavelló Lluís Puig de València.

 

Fran Vilches, Bernat Pérez, Olga Moratal i Binta Watt, en representació dels equips masculí i femení del club.

Traducir