L’atletisme es paralitza per la crisi del coronavirus

L’emergència sanitària i la posterior declaració de l’estat d’alarma va provocar la suspensió de la recta final de la temporada en pista coberta. El CA Safor Teika va parar l’escola d’atletisme i va ajornar la Cursa de la Dona Vicky Foods. Es manté la data del 13 de juny per al 10K Nocturn de la Platja de Gandia Trasmediterránea-Memorial Toni Herreros. Les competicions de triatló d’abril també s’han vist alterades.

 

L’epidèmia del coronavirus va provocar ben prompte, en especial a partir del dia 14 de març, amb la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern central, la suspensió de nombroses competicions en totes les disciplines esportives.

 

En atletisme a priori es van ajornar les cites més immediates, com ara els campionats autonòmics individuals en categoria Sub16 (cadet) i Sub14 (infantil) dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana. També quedaren en suspens el campionat d’Espanya en pista coberta Sub20, previst per al 14 i 15 de març, a Sabadell; el nacional Sub16, que s’havia de celebrar els dies 21 i 22 de març a Madrid, on tenien previst acudir atletes del nostre club; i en general la resta de concentracions i campionats del calendari baix sostre. Per tant, el que quedava de temporada en pista coberta es dóna per perdut. A més, la RFEA s’ha mostrat a favor d’ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

 

De forma paral·lela, les classes de l’escola d’atletisme i triatló del CA Safor Teika, amb un calendari semblant al curs escolar, es va paralitzar durant les vacances que corresponien a les Falles, i tampoc es poden reprendre fins ara.

 

I una altra decisió dolorosa va ser l’ajornament de la Cursa de la Dona Vicky Foods, prevista per al 29 de març, i que se celebrarà en una altra data quan la situació sanitària ho permeta. La RFEA també va informar de les noves dates de curses en ruta i “trails”.

 

Pel que fa a les curses populars, el circuit de la Diputació de València també ha modificat el seu calendari, però es manté la data del 10K Nocturn de la Platja de Gandia Trasmediterránea-Memorial Toni Herreros, per al 13 de juny, i les inscripcions continuen obertes.

 

La Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana també va comunicar l’ajornament de les competicions del mes d’abril, entre elles el Triatló Ciutat de Gandia, o els Jocs Esportius Vialterra.

Traducir