Miguel Ángel García: ‘La Cursa de la Dona de Gandia és una acció per la igualtat i per l’esport durant tot l’any’

Els entrenaments gratuïts de la Cursa de la Dona Vicky Foods ajuden a moltes dones a arribar en bona forma, però a més aconsegueixen un altre objectiu, i és millorar les relacions socials. Des de fa uns anys Miguel Ángel García s’encarrega de dissenyar estos plans, per a dones de qualsevol edat i condició física. Coneixem, a través d’esta entrevista, com afronta esta esperada edició de 2022.
Miguel Ángel García.

Hem tingut dos edicions, 2020 i 2021, sense Cursa de la Dona a Gandia. ¿Creu que tornarà a ser el que era abans de la pandèmia?
-Si, sense dubte. És probable que participen menys dones, però l’essència, la seua raó d’existir, serà la mateixa, perquè la Cursa és una festa de l’esport en clau de dona, i reivindica que cal un espai més ampli perquè tant homes com dones tinguen el mateix accés a l’activitat física i l’esport. Per tant, la Cursa continuarà mentre es mantinga eixe esperit de recerca d’igualtat.

 

¿Com ha viscut les darreres edicions?
-Des de la primera edició sempre tinc la sensació d’estar aconseguint alguna cosa, de donar un passa de les moltes que queden per a assolir un objectiu, per això cada any em sembla tan il·lusionant.

 

¿Recorda alguna anècdota, en els entrenaments, o en el dia de la Cursa?
-Recorde moltes, però podria classificar-les en dos tipus. D’una banda, les dones que em diuen “he començat a córrer per esta carrera”, i unes altres que deixen al seu marit a casa amb els xiquets per a vindre a entrenar o a córrer. Podríem parlar-ne de més, però estes em semblen molt a tindre en compte.

 

¿Què té esta Cursa que la diferencia d’unes altres, o fins i tot d’unes altres curses femenines?
-No sabria dir perquè no he estat implicat en una altra, però sí puc parlar de la diferència amb una carrera mixta. La Cursa de la Dona de Gandia és una festa de l’esport que crea un accés a l’esport per a la dona, deixa al descobert algunes barreres d’accés a l’esport que troben les dones, per tant, és una acció per la igualtat, amb un ambient especial, i en definitiva és molt més que una carrera mixta.

 

Un entrenament en 2020.

 

¿Ha introduït algunes novetats en els entrenaments presencials, o seran semblants als de 2020?
-Seran diferents ja que en anteriors edicions hem fet més entrenaments, tot i així l’essència serà la mateixa, recomanacions per arribar a les millors condicions físiques a la cursa. Ho vam fer bé en anteriors edicions i tornarem a intentar fer-ho bé per a esta.

 

¿La pandèmia ha fet que algunes dones abandonen la pràctica habitual de l’esport?
-Trobe que en alguns casos sí però també pense que en altres el fet de no poder eixir per les nits o no tindre un altre tipus d’oci ha propiciat l’activitat física, sobretot a l’aire lliure i en espais naturals.

 

¿Creu que la Cursa de la Dona ha animat a moltes dones a practicar esport durant la resta de l’any?
-Sí, sense dubte, com dic, ha servit i serveix de motivació. Moltes dones van decidir entrenar o no deixar d’entrenar per la Cursa, això és un altre valor afegit d’esta prova. / Josep Camacho. 

Traducir