Saruhen Tel: ‘El cartell de la Cursa vol ser una crida a què participen més xiques de la meua generació’

L’autora del cartell de la Cursa de la Dona Vicky Foods de Gandia 2024 és Saruhel Tel Cardona, una jove gandiana de 19 anys. Estudia segon curs del Grau d’I·lustració en l’Escola d’Art i Superior de Disseny, a València. Saruhen volia donar protagonisme a les xiques joves de la Cursa, i al valor de l’amistat, per això dos amigues centren la composició en el moment d’arribar a meta. A més, una d’elles fa el símbol del cor, que tant s’està popularitzant, sobretot a través de publicacions en xarxes socials.
Saruhen amb el cartell en el jardí de la Casa de la Cultura de Gandia.

 

¿Com es va gestar l’encàrrec per a confeccionar el cartell de la Cursa de la Dona Vicky Foods de Gandia?
-Sempre m’ha il·lusionat fer el cartell de la Cursa. En les darreres edicions m’havia fixat en els cartells, pensava com ho faria jo, i a més, fa dos anys vaig començar el Grau d’Il·lustració. Vaig presentar alguns esbossos a l’organització i em van contactar per a dir-me que comptàvem amb mi, cosa que em va alegrar i agraisc.

 

¿Com va ser el procés creatiu? ¿En què es va inspirar?
-Tenia molt clar que volia representar a gent jove. En unes altres edicions s’havia apostat per un caràcter més familiar, però este any li volia donar un enfoc més juvenil i d’amistat. El moment és l’arribada a meta, quan dos amigues veuen que ja ho han aconseguit, i tot és felicitat, positivisme i celebració. M’agradaria que este cartell animara a participar a les xiques més joves, de la meua generació, o d’entre els 18 i 30 anys. També volia fer un reconeixement a les xiques que integren el CA Safor Teika. En el logotip de la corredora, que es repeteix en cartells anteriors, li he afegit un llacet groc al monyo.

 

Li dóna importància al gest del cor…
-Sí, com en altres edicions. Este és un cor participatiu, que ho poden fer entre dos persones o una, que forma part d’un llenguatge corporal actual, i que es transmet molt per les xarxes socials.

 

¿En quina tècnica està fet?
-És una obra completament en digital. Estem en la quinzena edició i vaig pensar que seria bo un punt d’inflexió i canviar enguany a una tècnica entre la fotografia i la il·lustració. Per això vaig fer una il·lustració principal prou més realista. Després vaig afegir el fons, que és quasi com un esbós, per a transmetre una idea de cursa multitudinària, però sense llevar-li importància al motiu principal. Alguns elements es podrien adaptar per a la samarreta. Per cert, en el cartell la samarreta ja incorpora el color groc, el que es va triar per a esta edició en les xarxes socials.

 

¿Què li sembla la Cursa de la Dona Vicky Foods de Gandia? ¿Participarà?
-Per a mi la Cursa és un esdeveniment social i esportiu molt ben organitzat i molt divertit, que anima a fer esport, i a més té l’aportació a una causa solidària. Enguany clar que participaré, acompanyada, no vull perdre’m eixe dia.

 

¿I com a il·lustradora a què li agradaria dedicar-se?
-Encara no ho tinc massa clar, però m’agrada molt la il·lustració editorial. Al marge dels treballs acadèmics m’agrada pintar motius botànics.  //  Josep Camacho. 

 

Traducir