Mari Albors: ‘La meua principal preocupació és que els socis i els membres de l’escola estiguen a gust en el club’

Mari Albors és la primera persona que un veu quan entra en la seu del CA Safor Teika. És una peça fonamental en el club. S’encarrega dels tràmits administratius, lliurament de l’equipació, i l’atenció al públic i als socis de manera habitual, entre d’altres tasques. El treball augmenta quan s’acosten les dates de les curses que organitza el club, i en eixos moments passa de l’oficina a estar tambén en el carrer, repartint dorsals o samarretes, com una voluntària més.
Mari Albors, en la seu del club, on atén al públic.

Mari Albors és casada amb Vicent Boscà, president del club. Tenen dos fills que viuen i treballen a l’estranger, David i Cristina, i quatre nets. Ha treballat com a administrativa en el comerç local. Ix habitualment a córrer i ha participat en totes les edicions de la Cursa de la Dona.

 

¿Quan va començar amb este treball en el club?
-Va ser l’any 2008, però en 2011 comence a anar per les vesprades a la torre de la pista d’atletisme, on ateníem als socis, en la planta baixa. A partir de 2012 comença a créixer l’escola d’atletisme i augmenten les tasques que he de fer, en tots els sentits. En juny de 2018 vam inaugurar la nova seu, en el número 40 de l’avinguda del Grau, i des d’aleshores atenem al públic ací. I al marge d’açò, sempre he ajudat com a voluntària en allò que el club m’haja necessitat.

 

¿Quines són les èpoques de més faena?
-Les dates prèvies a les curses, i també quan comença l’escola d’atletisme, que coincideix amb el curs escolar, els mesos de setembre i octubre, fins a Nadal. S’ajunten les inscripcions amb les llicències dels federats, la loteria…

 

Suministrar l’equipació és una de les seues funcions.

¿Els pares solen preguntar-li dubtes sobre l’escola, l’esport…?
-En general cada vegada vénen més informats, perquè els monitors ho expliquen molt bé, i tenim també una pàgina web on estan explicades les categories, i tot el procediment. Però estem per a ajudar-los, clar, en allò que necessiten.

 

¿Com creu que ha canviat el club en estos anys?
-El club ha evolucionat a millor, s’ha fet més gran, més professional, amb l’ajuda dels patrocinadors i de les curses que organitzem podem impulsar el nostre objectiu, que és fomentar l’esport i l’activitat física, tant en els xiquets com en els adults, sense oblidar l’esport femení. D’altra banda, des d’ací també he pogut vore com han crescut els atletes, i han anat aconseguint poc a poc els seus objectius. Hi ha xiquets que conec des de menuts, i és un orgull eixa fidelitat, vore que els socis i els membres de l’escola estan a gust, i els agrada fer esport. La qüestió principal és que tots estiguen contents, el que vulga competir que ho faça i el que no, doncs que practique esport en companyia.

 

¿Com ha notat en la seua feina diària la pandèmia?
-Pel que fa a l’atenció al públic hem posat límit d’aforament en la seu, i totes les normes de seguretat. Note que molta gent fa els tràmits telemàticament, i de fet, no hi ha cap problema, perquè en la nostra web es poden fer moltes gestions des de casa.

 

¿Practica esport?
-Sí. Abans de fer la primera Cursa de la Dona, en 2008, caminava molt. He fet totes les edicions de la Cursa. Actualment córrec, però al meu ritme, espaiet, des d’on visc, el Raval, cap a la platja uns 9-10 km, quasi tots els dies.  / J. C. 

Traducir